TIL FOLK DER STEMMER ‘JA’ TIL URAN!

Nu da jeg er på Åland, vil jeg gerne finde svar på hvor radioaktivt forurenet denne smukke Ø er efter Tjernobyl-ulykken.

Kan i gætte hvad jeg fandt? Intet!

Ingen lande – hverken Rusland eller nogen anden nation – vil oplyse vi borgere direkte om, hvor udsatte vi i lande berørte af ulykken egentlig er. Ingen direkte data, ingen målingsresultater, ingen cancerkurver. Ingen data overhovedet der kan give oplysninger som kan være nyttig for udsatte borgere efter denne forbandede atomulykke; hverken her på Åland eller noget andet sted på kloden.

I min søgen finder jeg ud af, at lande, der blev ramt af radioaktiv forurening som følge af Tjernobyl-ulykken, blev 400 gange mere forurenede end Hiroshima og Nagasaki efter atombombardementerne under 2. verdenskrig.

Ålændingene lever idag med daglige cancerdødsfald, en folkeepidemi som alle går stille med dørene med her, hvor der kun bor 30.000 mennesker. Jeg forestiller mig, at det må være den samme ånd der hersker i resten af de Baltiske lande. I min søgen kunne jeg i øvrigt læse at ingen læger i Rusland må give Tjernobyl-ulykken skyld for at forårsage folkeepidemien cancer.

Jeg synes, at alle der måtte stemme ‘ja’ til uran bør og skal vide dette. Må vi først dø i fred –  med vores folkecancer rundt om i verden grundet disse atomulykker – når autoriteterne i de berørte lande udleverer direkte fakta om Tjernobyl-ulykken og Fukushima-ulykken.

Jo mere jeg sætter mig ind i udvindingen af uran, følgevirkningerne heraf og de atomulykker kloden er udsat for, jo mere er jeg ved at brække mig over al den mystik og hemmeligholdelse. Selv Forskningscenteret Risø’s forskning og andre rapporter er hemmeligtstemplede på hele området – lige fra Thule-ulykken til almindelig folkeoplysning om hvor udsatte vi borgere er for dette lort.

Og nu vil vore grønlandske og danske politikere oveni eksportere endnu mere af dette djævelskab ud i verden, HVOR JEG DOG HADER URAN!

Leave a Reply